Vinyasa Flow:

“Go with the Flow” Vinyasa Flow is dynamisch en leuk.
Vinyasa is gebaseerd op Ashtanga Yoga. Vinyasa kan worden vertaald vanuit het Sanskriet naar ‘verbinding’, verwijzend naar de verbinding tussen beweging en de adem; ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De aandacht gaat uit naar de ademhaling en de overgang van houding naar houding.
Een zonnegroet is een perfect voorbeeld van een Vinyasa dans, omdat elke beweging in deze serie wordt uitgevoerd op een inademing of een uitademing. Eigenlijk kan elke vloeiend serie van houding naar houding een Vinyasa flow worden genoemd. Elke Vinyasa les is steeds een ontdekking.; de focus kan in een les bijvoorbeeld op heupopeners zijn of meer aandacht besteden aan achterwaartse buigingen…. Er wordt ook vaak muziek gespeeld tijdens de les.
Door deze diversiteit is geen les hetzelfde wat kan helpen om je geest tot rust te brengen. De lessen zijn ontspannen, krachtig en onvoorspelbaar wat behulpzaam kan zijn voor mensen met een overactieve geest. Vinyasa yoga brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress levels omlaag.
Vinyasa yoga is een plezierige en uitdagende manier van bewegen. Als je op zoek bent naar beweging met afwisseling en uitdagende houdingen, dan is Vinyasa yoga waarschijnlijk de juiste yoga voor jou.


Categories: Geen categorie