Stijlen

“Soft & Sweet”

Yin Yoga

‘Yin yoga bestaat uit rustige houdingen die energetische blokkades verwijderen en de circulatie stimuleren’, zo omschrijft grondlegger Paul Grilley deze stroming. Bij Yin yoga ontspan je zo veel mogelijk je spieren, terwijl bij alle andere yogavormen je de spieren juist versterkt. 

Yin oefeningen doe je dan ook meestal zittend of liggend op de grond zodat het zo weinig mogelijk inspannend is. De houdingen houd je zo’n drie tot vijf minuten aan, om het dieperliggende weefsel zoals bindweefsel en gewrichten te stimuleren.
Uiteindelijk wordt je lichaam er soepeler van. En dat bepaalt hoe fit je bent, niet de sterkte van je spieren.
Yin yoga is zeer geschikt wanneer je veel aan je bureau zit. Daardoor verkorten je spieren maar met Yin yoga leer je deze los te laten en te ontspannen. Het is ook een goede aanvulling op andere yogavormen en sporten.
Yin yoga is een stijl voor rustige doorzetters die wel hun grenzen willen verleggen.

Restorative Yoga

Bestaat uit een serie met ondersteunende houdingen die lang worden vastgehouden. Bedoeld om structurele stress en vermoeidheid te doorbreken en energie terug te geven.

Houdingen worden vijf tot vijftien minuten vast gehouden met gebruik van dekens, bolsters, blokken en oogkussentje om zo tot volledige steun en ontspanning te komen. De lessen hebben een warme, ontspannen en comfortabele sfeer. Beginners kunnen de intense stilte ongemakkelijk vinden en als intimiderend ervaren. Als je volhoudt zijn de resultaten zeer bevredigend.
Restorative yoga is geschikt voor mensen die zich klem voelen zitten alsof ze geen ruimte meer in hun leven hebben, voor iedereen die lijdt aan stress en slapeloosheid, voor yogi’s die dynamische yogavormen beoefenen en hun lichaam in balans willen houden.

Gentle Flow

Is een ontspannen en beweeglijke vorm van yoga die werkt met zelfontwikkelde series die Energy Block Release (EBR) worden genoemd.
Ze gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen met gecontroleerde yoga ademhalingsoefeningen, waardoor het een sierlijke, en toch ook krachtige manier is om stress te verminderen en je bij de stilte van je hart te brengen. Gentle Flow is geschikt voor mensen die houden van een zachte vorm van yoga. Het verlichten van stress en jouw eigen balans vinden binnen de drukte van het moderne bestaan. Gentle Flow is geschikt voor elk conditioneel niveau.

“Hot & Spicy”

 Vinyasa Flow

“Go with the Flow” Vinyasa Flow is dynamisch en leuk.
Vinyasa is gebaseerd op Ashtanga Yoga. Vinyasa kan worden vertaald vanuit het Sanskriet naar ‘verbinding’, verwijzend naar de verbinding tussen beweging en de adem; ‘adem-gesynchroniseerde beweging’.
De aandacht gaat uit naar de ademhaling en de overgang van houding naar houding. Een zonnegroet is een perfect voorbeeld van een Vinyasa dans, omdat elke beweging in deze serie wordt uitgevoerd op een inademing of een uitademing. Eigenlijk kan elke vloeiende serie van houding naar houding een Vinyasa flow worden genoemd. Elke Vinyasa les is steeds een ontdekking.; de focus kan in een les bijvoorbeeld op heupopeners liggen of meer aandacht besteden aan achterwaartse buigingen…. Er wordt ook vaak muziek gespeeld tijdens de les.
Door deze diversiteit is geen enkele les hetzelfde, wat kan helpen om je geest tot rust te brengen. De lessen zijn ontspannen, krachtig en onvoorspelbaar wat behulpzaam kan zijn voor mensen met een overactieve geest. Vinyasa yoga brengt niet alleen jouw geest tot rust, het vergroot ook jouw kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt jouw stress levels omlaag.
Vinyasa yoga is een plezierige en uitdagende manier van bewegen. Als je op zoek bent naar beweging met afwisseling en uitdagende houdingen, dan is Vinyasa yoga waarschijnlijk de juiste yoga voor jou.

“Both Flavor”

Yin-Yang Yoga “het één kan niet zonder het ander”

Yin staat voor: maanenergie, vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve.
Yang staat voor: zonne-energie, mannelijke energie, actie, het dynamische.
In onze drukke westerse maatschappij overheerst soms de Yang energie. We hebben drukke agenda’s, lopen van her naar der en hebben soms het gevoel dat we geleefd worden. Vaak voelen we ons dan ook uit evenwicht… we leven teveel in ons hoofd en hebben minder voeling met ons lichaam. Met Yin en Yang yoga proberen we beide energieën terug in balans te brengen.
In Yin-Yang yogalessen ervaren we de combinatie van dynamische Vinyasa Yoga en de zachte kracht van passieve Yin Yoga. Yang betekent krachtig, spiergericht, vurig en actief. Yin is het tegenovergestelde van Yang en staat voor zachtheid, meditatie en ontspanning. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kracht van Yang versterkt je lichaam en de zachtheid van Yin richt zich op het stretchen en openen van dieper gelegen bindweefsel rondom de gewrichten en de organen.

Hatha Yoga

Bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan). Dit verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Hatha yoga helpt je om eenheid te ervaren tussen 2 uitersten, om tegenpolen te verenigen, om balans te ervaren tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen jezelf en de ander.
De focus ligt bij Hatha op houdingen, ademhalingsoefeningen en relaxatie.
Over het algemeen zit er geen flow in de bewegingen, de houdingen worden langzaam en met diepe strekkingen uitgevoerd, je blijft ook langer in een houding.
Hatha yoga is zowel inspannend als ontspannend. Door de oefeningen leer je luisteren naar jouw lichaam, maar ook naar jouw gedachten en emoties. Je voelt waar spanning zit en leert deze los te laten. Uiteindelijk breng je lichaam en geest weer in harmonie. Hatha Yoga biedt een goede basis voor iedereen die zich beter wil voelen, dus ook meest geschikt voor iedereen die moe, gestrest of gespannen is.